• darkblurbg
    Kolen Dakwerken
    wij zorgen voor een veilig dak boven uw hoofd
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Er zijn veel werkzaamheden die onder de noemer dakwerken vallen. Onderhoud, inspectie, vervanging, reparatie en renovatie. Ieder dak is anders en behoeft een eigen aanpak. Wij zijn specialist op het gebied van verschillende daken en zijn u graag van dienst met:

 

Dakonderhoud:

Uw dak is een van de meest kwetsbare onderdelen van uw huis. Als u waarde hecht aan de levensduur van uw dak en niet met onnodige lekkages geconfronteerd wenst te worden is gedegen dakonderhoud noodzakelijk. Wij hebben een speciale service waarbij we jaarlijks bij onze klanten een inspectie verrichten (inclusief dakgootreiniging en kleine reparaties). De kosten hiervoor zijn vanaf € 7,95 per maand. Na afloop van de inspectie maken we een rapportage met daarin een eerlijk en helder advies over eventuele noodzakelijke werkzaamheden.

 

Dakreparatie:

Soms moet er een reparatie aan een dak gedaan worden. De levensduur van de dakbedekking kan bereikt zijn, maar ook schade veroorzaakt door externe factoren (als hevige storm) kan reden zijn om een (deel van het) dak te repareren. Wij zijn u graag van dienst bij reparaties bij bijvoorbeeld lekkage, scheefliggende dakpannen of scheuren in de dakbedekking. Snel, eerlijk en betrouwbaar. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar zodat we u snel kunnen helpen mocht dat nodig zijn.

 

Plaatsen van nokvorsten:

De nokvorsten bevestigen bij een hellend dak de twee dakhelften die op de top samenkomen. Het houdt het hellende dak dus stevig vast en voorkomt daarmee dat dakpannen gaan breken of verschuiven. Daarnaast werken nokvorsten het dak mooi af. Onder de nokvorsten kan in de loop der jaren mos- of algvorming ontstaan. Dit heeft gevolg voor de stabiliteit van het dak en kan een oorzaak zijn van lekkages. Om dit te voorkomen is regelmatig onderhoud van het dak noodzakelijk.

 

Reparatie van daklekkage:

Een dak beschermt je huis tegen regenbuien en stormen. Als een dak een lekkage vertoont dan geeft dat veel schade. Er zijn verschillende soorten lekkage, bijvoorbeeld lekkage ontstaan door het verschuiven van de dakpannen of slijtage. Iedere lekkage vraagt om een eigen aanpak en wel zo snel mogelijk.

 

Plaatsen van bitumen daken:

Bitumen dakbedekking (ook wel dakleer genoemd) is de meest toegepaste dakbedekking voor platte daken. Het is een gemakkelijk materiaal om mee te werken en waterdicht. Soms kan de nieuwe laag geplaatst worden op de oude dakbedekking, maar soms is er een totale vernieuwing nodig, bijvoorbeeld als er al meerdere lagen dakleer zijn aangebracht of als uw de wens heeft uw platte dak volledig te isoleren.

 

Coaten van uw dakpannen:

De toplaag van dakpannen slijten in de loop der jaren door weersinvloeden. Mos- en algvorming en vervuiling op het dak kunnen voor lekkage zorgen. Bij coating wordt er een speciale laag aangebracht waardoor het dak vochtwerend en vuilafstotend gemaakt wordt. Het dak is dan weer een aantal jaar beschermd tegen slechte weersomstandigheden en geeft het dak weer een frisse uitstraling.

 

Lekkage bij schoorstenen:

Een lekkage bij de schoorsteen komt regelmatig voor en is erg vervelend. Een van de oorzaken kan zijn dat het lood rondom de schoorsteen is gescheurd of los is gaan zitten. Maar ook kunnen de voegen aan renovatie toe zijn.

 

Schade gelden door storm:

Al wordt het dak nog zo goed onderhouden en jaarlijks geïnspecteerd, een hevige storm kan vervelende schade aan het dak veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan dakpannen die van uw huis waaien, een omgewaaide boom op het dak van uw schuur of een vervelende lekkage als gevolg van de storm. Bij stormschade moet er snel gehandeld worden.